Mekaniske ure og elektrificering

Mekaniske tårnure

Restaurering af gamle mekaniske tårnure evt. med påsætning af et automatisk optræk. Her ses det meget fornemme tårn-urværk fra Bregentved slot, som vi har givet en gennemgribende restaurering.

Gamle tårnure

Det er med stor passion, viden og erfaring at vi restaurerer de gamle tårnure. Disse bemærkelsesværdige konstruktioner er ægte kunstværker, og en del af den historiske, mekaniske og arkitektoniske arv.

Brødremenighedens Kirke

En lille film om tårnuret i Brødremenighedens Kirke i Christiansfeld som vi har restaureret.

Den mekaniske udvikling

Eksempler på restaurerede tårnur-værker fra forskellige tidsaldre. Her fornemmes tydeligt den mekaniske udvikling i gemmen de seneste 400 år.

Automatisk optræk

De gamle mekaniske tårnure kan påsættes et automatisk optræk, så de jævn tilsyn og som oftest ugentlige optræk undgås. Optrækket vi bygger og påsætter griber ikke ind i urværkets vitale dele.

Løsningen vil fra et museum betragtes som værende neutral, da den ikke efterlader spor, såfremt man på et senere tidspunkt ønsker at gå tilbage til det oprindelig manuelle optræk.

Lodvægten reduceres markant

Vi bygger optrækkene så lodvægten reduceres markant, og sliddet på uret derved mindskes væsentligt.

Tårnuret fra Diernæs

Tårnuret fra Diernæs der er fra starten af 1700 tallet, har en meget speciel opbygning. Vi restaurerede uret i 2019, og påbyggede det et automatisk optræk.

Diernæs Kirke

En lille film om tårnuret i Diernæs Kirke ved Fåborg som vi har restaureret.

Se et udpluk af vores referencer