Restaurering af urskiver
KIRP har den erfaring, viden og passion for opgaven det kræver for, at restaurere, bemale og forgylde en urskive så den tager sig smukt ud, og tidsaldersmæssigt passer til den bygning den skal pryde. I hundredevis af projekter med restaureringer igennem tiden, ligger til grund for dette.
Unikt og smukt
Det kræver mangeårig erfaring og passion for opgaven, at ramme de rette farver så slutresultatet bliver unikt, oprindeligt og smukt. Der skal så uendelig en lille afvigelse til, for at resultatet bliver det modsatte.
23,75 eller 24 karat guld
Vi forgylder altid med 23,75 eller 24 karat guld udendørs, da en lavere karat vil anløbe på grund af et højere kobberindholdet.
Faxe Kirke
Eksempel på ny restaurerede urskiver på Faxe Kirke. Diameteren er 175 cm, så det kræver den rette håndtering at nedtage og opsætte disse tårnure
Pjerrot og Harlekin
Ved en restaurering er der stort set aldrig to projekter der er ens. Her er det et ur med Pjerrot og Harlekin der slår time- og kvarterslag på hinandens hatte/klokker.
Modstå klimaets hårde påvirkninger
Et tårnur sidder meget udsat for vejr og vind, og skal derfor udover at være smukt, besidde egenskaber der kan modstå klimaets hårde påvirkninger.
Korrosionsbeskyttende behandlinger
Ved en restaurering kan urskive og visere være hårdt ramt at tæringer i metallerne. Alt genskabes inden korrosionsbeskyttende behandlinger, malerslag og forgyldninger giver det færdige, smukke og holdbare resultat (Her er det urskiven på Egeskov Slot, som vi restaurerede i 2022)
Danmarks største gods Bregentved
Urskiver af glas kræver en speciel viden at restaurere. Her et billede fra opsætningen på Danmarks største gods Bregentved.
Der er i besiddelse af et meget spændende tårnur med fire urskiver i glas.
Viserværk
Bag de gamle urskiver sidder et viserværk. Det styrer udvekslingen i mellem minut- og timeviser, og er en del af urskiven.
Viserværket restaureres sammen med urskiven.